Scopul vietii

Scopul vietii

Care este scopul vietii?

Aproape sigur, fiecare om s-a intrebat cel putin odata care este scopul vietii, al existentei, de ce exista, de ce este in viata, de ce pe acest pamant, pe aceasta planeta.

De cand omenirea a evoluat in gandire, intrebarea: “Care este scopul vietii?” nu a incetat sa dainuie in mintile tuturor oamenilor. Unii au ajuns sa isi transforme viata intr-o cautare pentru acest scop, ajungand, uneori, sa creeze anumite teorii

Altii au preluat aceste teorii si au inceput sa traiasca pe baza lor, in modul in care este prezentata viata in acea perspectiva.

Dar exista multe teorii, concepute din multe puncte de vedere, cum ar fi stiinta, filosofia, religia. Toate acestea impartindu-se in foarte multe rubrici mici.

De exemplu, religia. Sunt foarte multe religii pe acest glob, printre care crestinismul, buddhismul, iudaismul, hinduismul, si altele. Toate aceste religii se impart si ele in mai multe religii, fiecare avand una sau mai multe parti din teoria lor despre scopul vietii schimbate.

Diferitele teorii asupra vietii si sensul vietii

Cea mai raspandita religie de azi este Crestinismul. Din aceasta perspectiva, noi suntem aici, cu scopul de a fi pedepsiti, datorita pacatului stramosesc.

De asemenea, odata ce vom muri, vom fi judecati si vom merge ori in rai, ori in iad, in functie de actiunile noastre.

In Buddhism, pe de alta parte, se considera ca aceasta viata este una dintre multele vieti ale sufletului nostru.

Odata ce murim, ne vom reincarna, si reincarna din nou. Scopul acestor reincarnari este evolutia sufletului, caci, pentru a putea evolua, avem nevoie de tot felul de experiente.

Hinduismul, are o teorie asemanatoare.

Din perspectiva stiintei, printre altele, o teorie este aceea ca noi am ajuns sa existam din intamplare.

Anumiti atomi au ajuns laolalta, formand celule, acestea la randul lor unindu-se, si tot asa, creand o fiinta biologica.

La existenta noastra, conform acestei teorii, a contribuit mult si apa si pozitia planetei fata de soare.

Oricum, noi suntem aici din intamplare, am fost norocosi, iar scopul nostru este de a supravietui in continuare (conform acestei teorii).

Din folosofie, de exemplu, a aparut nihilismul, conform caruia, viata noastra este fara sens, si, odata ce murim, nu se va alege nimic de noi.

Ceea mai plauzibila dintre teoriile in legatura cu scopul vietii omului pe pamant, este ceea a reincarnarii si a evolutiei. Chiar daca nu stim care este scopul evolutiei, stim ca scopul vietii este de a evolua.

Caci, omenirea pe parcursul existentei sale, a evoluat si a evoluat. Daca observam, orice element ce exista, are parte de o evolutie continua.

Ce avem noi de facut in legatura cu sensul vietii, este sa traim. Sa ne traim viata cu entuziasm, su bucurie si distractie. Sa ne traim experientele, si sa avem cat mai multe. In orice, experiente vom avea, fie ca vrem, fie ca nu.

Este de o importanta cruciala sa ne traim viata, fie ca aflam si stim scopul vietii noastre, fie ca nu.

Obiectivele

Obiectivele nu sunt scopul vietii, dar pot fi scopurile noastre in viata. Din moment ce evoluam, e bine sa avem o directie spre care sa ne indreptam viata si trairile, avand diferite experiente, in functie de decizile pe care le luam.

Obiectivele sunt si un element important in mentinerea entuziasmului si fericii in viata. Fara ele, depresia s-ar putea instala intr-o persoana, aceasta ajungand sa nu-si mai traiasca viata, ci sa-si traiasca drama interioara.

Asa ca, scopul vietii noastre fiind evolutia si trairea vietii, obiectivele vor ajuta mult in acest sens. Pentru a iti definii obiectivele, iti voi da cateva intrebari foarte folositoare, pe care le poti consulta de fiecare data cand ai nevoie.

Intrebari pentru obiective

  • Cine esti? Ce esti?
  • Ce iti place sa faci? Ce iubesti sa faci?
  • Daca ai avea toti banii din lume, ce ai dori sa faci?
  • Daca ai stii ca esti capabil si poti absolut orice, ce ai face?
  • Ce contributie si ce impact ai avea asupra intregii lumi? Care ai vrea sa fie acela?

Aceste intrebari vor ajuta la gasirea unor directii in viata, care la randul lor, te vor ajuta sa iti implinesti sensul vietii. Trairea si evolutia. Nu lasati ca viata sa se risipeasca, fiind inhibati si opriti de frici, de depresii, de atitudini negative.

Traieste-ti viata cu intelepciune!

Poate o sa iti plac si aceste articole:

DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM Acum cativa ani pe o plaja am avut ocazia sa vad, ce inseamna sa te bucuri de viata. Era deja seara,...