PROPRIA REALITATE – OGLINDA SUFLETULUI

Propria realitate – oglinda sinelui

REALITATE = existență obiectivă, fapt concret, lucru real, stare de fapt, ADEVĂR Tot ceea ce trăim, simțim, observăm în jurul nostru ne definește propria realitate. Acesta este adevărul nostru. Suntem mereu fericiți cu acest adevăr? Este această realitate ceea ce ne dorim? De cele mai multe ori, nu. De ce oare, ceea ce se manifestă în viața noastră nu coincide întotdeauna cu ceea ce ne dorim de fapt, cu ceea ce am vrea să trăim, cu acea stare la care aspirăm? Să fie mediul înconjurător neprielnic? Să fie influența celor din jur? Să fie oare o percepție eronată asupra realității? Să fie ceea ce merităm? Sau, ar putea fi ceea ce noi atragem? Dar de ce am atrage ceva nepotrivit, care ne aduce nemulțumire? Ei bine, toate cele enumerate mai sus, si nu numai, pot fi asociate stării care ne însoțește permanent. Și toate acestea nu sunt altceva decât un rezultat, un feed-back al acțiunilor și inacțiunilor noastre, al gândurilor noastre, al emoțiilor noastre, al energiei, pe care noi le transmitem universului. Aceasta este de fapt realitatea noastră. Acesta este adevărul nostru. Tot ceea ce se întoarce ca un bumerang în viața noastră, în existența noastră pământeană.

Extraordinar este să înțelegem acest fenomen. Să acceptăm că ceea ce este în jurul nostru, suntem noi, că primim ceea ce oferim, că realitatea noastră suntem noi. Iar dacă această realitate nu este ceea ce ne dorim, avem posibilitatea de o schimba. Avem toate uneltele, avem sursa problemei, avem multiple căi de a învăța cum să acționăm.

Schimbarea realității începe cu auto-cunoașterea, continuă cu acceptarea și se desăvârșește progresiv odată cu evoluția personală. Pentru a-ți accepta propria ființă este nevoie de multă blândețe, de iubire, de înțelegere. Pentru a te accepta trebuie să te cunoști. Iar pentru a te cunoaște este esențial să fi deschis, să renunți la tipare, să tai orice frâie, să îți dai voie să greșești, să îți lași sinele să zburde, să se manifeste în cel mai firesc mod cu putință. Este nevoie să-ți dai timp, să petreci timp cu tine cel din interior, cu tine cel autentic, cu tine cel pur, cu divinul din tine. Esența fiecăruia dintre noi este pură, divină, fără greșeală. La fel cum poate deveni și propria realitate.

Prin auto-cunoaștere, creștere spirituală, învățare, apropiere de sine și de divinitate, prin acceptare, iubire, cultivarea unor relații sănătoase, curate, sincere cu tine și cu cei din jur, prin înlocuirea gîndurilor și tiparelor negative cu altele pozitive, prin renunțarea la negație, prin multiplicarea emoțiilor pozitive, prin eliberearea celor mai nobile și curate sentimente, putem genera energie pozitivă, putem accesa calea spre evoluție, putem să ne recreăm propria realitate, putem reconstrui propriul adevăr. Cel mai potrivit ființei noastre, în concordanță cu sinele nostru, cu frumusețea, simplitatea, unicitatea fiecăruia dintre noi.

Poate o sa iti plac si aceste articole:

DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM Acum cativa ani pe o plaja am avut ocazia sa vad, ce inseamna sa te bucuri de viata. Era deja seara,...