Motivatia

Motivatia

 

Fiecare dintre noi face cate ceva, de la mersul la cumparaturi pana la intretinerea unei afaceri sau conducerea unor oameni. Orice facem, o facem cu un scop, spre indeplinirea unor obiective care ne vor satisface intr-un fel sau altul.

Ori vom fi mandri, ori vom castiga bani sau prestigiu. Orice facem este o actiune care se afla intre starea actuala si starea dorita.

Aceasta este motivatia. Sa facem ceva, pentru a obtine ceva.

 

De ce este motivatia importanta?

Fara ea, nu vom ajunge sa realizam nimic mai mult decat sa supravietuim de pe o zi pe alta. Chiar si supriavietuirea, care este impregnata in adn-ul nostru, este un scop care ne motiveaza. Dar daca ramanem la asta, cei ce isi doresc mai mult de la viata, in orice domeniu, nu-l vor avea.

Daca avem o motivatie puternica, vom fi capabili sa realizam tot ceea ce dorim, si vom actiona in conformitate, iar astfel vom ajunge la scopul dorit.

Exista doua tipuri de motivatie, dintre care unul este mai eficient si mai puternic: motivatia Externa si  Interna.

Motivatia externa, vine de la factori externi, si intr-o situatie reala, s-ar exemplifica in munca pe care o face cineva pentru a primi un salariu. Daca doar pentru bani o face, nesimtind nici o placere in actiunea respectiva, atunci acolo se afla doar motivatie externa

Motivatia interna, vine de la factori interni, cum ar fi un sentiment sau o stare placuta atunci cand realizezi o anumita actiune. Aceasta stare poate varia, de la simpla placere, pana la sentimentul ca esti util, ca ajuti lumea. Poate este doar dorinta de a-ti demonstra ca esti capabil si ca poti mai mult.

In orice caz, motivatia vine de la dorinta. Daca e vorba de exterior sau interior, tot dorinta este. Daca vrei bani sau sa te simti util, tot dorinta este.

Motivatia mai puternica este cea interioara. Daca sunt cele doua combinate, atunci situatia este si mai fericita. Caci daca exista doar motivatia exterioara, iti vei ura munca, si iti vei crea o viata, o viata a ta, pe care o vei dispretui.

Atunci cand iti lipseste motivatia, ai putea realiza ca ceva este gresit. Orice om are dorinte. Dar cand motivatia este nula, asta inseamna ca ai renuntat la speranta ca vei putea obtine ceea ce-ti doresti.

Lipsa motivatiei este haina lipsei de iubire,acceptare si stima fata de sine. In momentul in care aceste elemente dispar, nu te mai consideri destul de bun, nu mai consideri ca meriti sa faci ceva pentru tine insuti. Te vei complace in propria suferinta si inactiune.

Dar, cum multi au iesit din aceasta capcana, oricine o poate face.

 

Cum pot sa ma motivez ?

Gaseste-ti un scop. Foloseste vizualizarea. Chiar deseneaza acea viziune in care tu ai viata pe care ti-o doresti, plina de iubire si calm, poate de aventuri. Da-ti seama ca poti sa ajungi acolo si ca esti capabil.

In functie de asteptarile tale si de convingerile tale, vei avea un anume potential. In functie de acest potential, vei actiona. In functie de actiunile tale, vei primi rezultate, iar rezultatele primite iti vor intari convingerile despre tine, negativ sau pozitiv.

Deci daca esti convins ca esti capabil si ca poti mult mai mult, potentialul tau va creste. Daca potentialul a crescut, actiunile tale vor fi mai multe si mai puternice. Odata cu actiuni mai multe si mai puternice, vei primi rezultate mai satisfacatoare, iar acestea iti vor intari convingerea ca poti mai mult si mai bine. Si ciclul continua.

Daca este invers, daca consideri ca nu poti, vei ajunge la rezultate mai nesatisfacatoare, si vei fi prins intr-un ciclu al dezamagirii si al suferintei. Asa ca, adopta de acum o atitudine pozitiva, pentru a ajunge sa ai o viata mai buna.

Perspectiva ta asupra esecului poate fi o motivatie puternica sau o dezamagire distructiva. Cu ajutorul unei perspective pozitive vei putea realiza ca esecul este doar un semn ca nu cunosti si ca trebuie sa stii anumite lucruri. Este doar o provocare ce asteapta sa inveti din ea si sa invingi.

Cu toate aceste lucruri, tehnica Theta Healing poate sa te ajute enorm. In primul rand poti sa-ti reconstruiesti imaginea de sine sa fi capabil sa te iubesti pe tine insuti/insati si sa ai stima de sine, acestea fiind bazele motivatiei.

Vei reusi sa iti setezi un scop motivant, care sa te tina activ si energic si sa ai o directie spre care sa te indrepti.

Vei reusi sa mentii o atitudine pozitiva si astfel sa ai o viata din ce in ce mai buna.

Theta Healing a ajutat pe multi oameni sa iasa din depresii, din capcana suferintei si a devalorizarii. Acestia au ajuns sa isi indeplineasca obiectivele, chiar daca pareau imposibile si si-au adus viata la un alt nivel.

Poate o sa iti plac si aceste articole:

DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM

DESPRE ENTUZIASM Acum cativa ani pe o plaja am avut ocazia sa vad, ce inseamna sa te bucuri de viata. Era deja seara,...